Jaký byl Marketing Festival 2014?

Loňský Marketing Festival mi utekl a po kladných ohlasech jsem se na letošní ročník moc těšil. Zájem o lístky byl obrovský a první várka byla vyprodána v řádu minut. Nakonec to vyšlo a já se mohl na celý víkend ponořit do světa SEO, analytiky a marketingu. Jaký tedy byl letošní ročník? Stálo to za to?
Matěj na MF2014

Výběr řečníků

Lineup byl tento rok hvězdný – viděli jsme zahraniční i české hosty z různých oborů. Největší hvězdy samozřejmě byli Avinash Kaushik, Dr. Peter Meyers, Craig Sullivan a Mike King. V této společnosti se však neztratili ani Jan Řezáč a řekl bych, že svou skvělou přednáškou všechny (mě určitě) překvapil Filip Podstavec. Ne všichni řečníci mi „sedli“, ale to je normální, a každý si našel to svoje.


mkfest-divadlo-127 mkfest-divadlo-108 mkfest-divadlo-53

Obsah přednášek

Mluvilo se především o SEO, linkbuildingu a marketingu obecně. Vzhledem k mému oboru (PPC) nepřekvapí, že nejpřínosnější přednáška pro mě byla ta od Martin Roettgerding, který nám ukázal jak posunout Shopping kampaně na vyšší level (doslova). Potěšilo, že Avinash i Dr. Pete postavili své přednášky na českých příkladech a webech. Přednáška od Mike Kinga zase potvrdila, že je důležité svou práci a výsledky umět prodat. Nebudu tady přepisovat obsah přednášek do článků – takových článků se jistě na netu najde spousta…

 

Forma přednášek

Rád bych se zmínil také o tom, jakou formou přednášející prezentovali. Zde se jasně ukázal rozdíl mezi tím, jestli pouze suše a monotónně konstatujete fakta a ukazujete grafy, nebo mluvíte energicky, prokládáte to vtípky a celkově  z vás srší energie. Zatímco v prvním případě vám půlka publika usne, tak v druhém se dočkáte potlesku ve stoje – jako v případe Filipa Podstavce. Na MF2014 bylo 90 % přednášek zábavných a přínosných. Našly se pouze asi 2 přednášky, které mě nebavily – buď formou, nebo obsahem.


mkfest-divadlo-74 mkfest-divadlo-vecer-40 mkfest-divadlo-102

Výběr místa

Místo pro konání akce vybrali pořadatelé výborně – kde jinde, než v Brně, byste chtěli konat takovou skvělou akci 🙂 Janáčkovo divadlo je stavěné na takový počet lidí a místa bylo dost – jak v sále, tak v přilehlých prostorech. Z tohoto pohledu tedy nemám co vytkout. Doufám tedy, že příští rok zase nebudu muset nikam jezdit a MF2015 bude v Brně.


mkfest-divadlo-98 mkfest-divadlo-17 mkfest-divadlo-12

Catering

Jindra Fáborský před akcí sliboval, že catering nadimenzovali do „nebeských výšin“ – a mluvil pravdu! Na místě byla spousta dobrot pro každého – sladké, slané, maso, ovoce…kofein tekl proudem a oblíbené byly také džusíky UGO. Hostesek byl skoro stejný počet, jako návštěvníků, takže odpadky mizely ještě dříve, než jste je položili na stůl. Z tohoto pohledu tedy musel být spokojený každý návštěvník.


mkfest-divadlo-96 mkfest-divadlo-95 mkfest-divadlo-48
 

Doprovodný program

Marketing Festival nebyl pouze o přednáškách, ale také o doprovodném programu – workshopy a afterparty. Začínalo se ve čtvrtek v kině Art promítáním reklamožroutů, v pátek se pařilo ve Stopkově pivnici a v sobotu byla hlavní párty na Flédě, kde se představil Doctor Victor, Tata Bojs a další umělci. Já jsem v sobotu raději šel už po koncertu Tata Bojs a dobře jsem udělal – podle prázdných míst v neděli ráno to byl náročný večer a někteří končili až v ranních hodinách…


mkfest-party-fleda-11 mkfest-party-fleda-95 mkfest-party-fleda-35
 

Celkově jsem rád, že jsem se této akce zúčastnil a hlavně že se takováto akce konala v ČR. Organizačně byla zvládnutá na jedničku, obsahově byla velmi zajímavá a doprovodný program nemá u takových akcí obdoby. V zahraničí byste za takovou akci zaplatili desetitisíce, takže ani cena (ačkoli byla celkem vysoká) mi nepřipadá přehnaná. Rozhodně bych řekl, že to byl dobře strávený víkend.

 

Jindra už prý pracuje na dalším ročníku – takže se už teď můžeme těšit na Marketing Festival 2015!

 

 

Podělte se s ostatními...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

You may also like...

3 komentářů

  1. Klara napsal:

    Škoda, že jsem se nemohla zúčastnit, jsou někde dostupná alespoň videa nebo prezentace?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *